

مفصل آرنج از جمله مفصل های مهم در بدن به شمار می رود که در طی فعالیت های روزمره زندگی به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو هر گونه حادثه و یا اشتباه در استفاده از این مفصل می تواند فرد را در معرض جراحی آرنج قرار دهد. به همین دلیل با توجه به نوع، محل و شدت جراحت روش های درمانی و جراحی آرنج متفاوتی از سوی متخصص جراح آرنج توصیه می شود.
تعویض مفصل آرنج
بزرگترین و شایع ترین درمانی که برای جراحات شدید و آرتریت پیشرفته مفصل آرنج توسط متخصصین انجام می شود تعویض مفصل آرنج است. این نوع از جراحی آرنج در افراد سالمند بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. طی این عمل جراحی بیمار به صورت کامل تحت بیهوشی قرار می گیرد.
آرتروپلاستی آرنج
در برخی از موارد شدت بیماری و آسیب به حدی نیست که مفصل آرنج کاملا تعویض شود اما بیمار در زمان حرکت مفصل از درد شکایت دارد. در این شرایط متخصص ارتوپد و جراح آرنج از روش آرتروپلاستی برای درمان بیمار استفاده می کند. در این روش بخشی از بافت نرم مفصل که در اثر سابیدگی دچار آسیب شده است ترمیم می شود و یا از یک بافت مصنوعی که جایگزین مفصل بیمار است برای کاهش درد استفاده می شود. این عمل معمولا درد ناشی از اصطحکاک بین استخوان های آرنج را از بین می برد.
سینووکتومی آرنج
سینووکتومی روش درمانی برای افرادی است به روش های غیر تهاجمی درمانی پاسخ ندادنه اند و به نوعی از التهاب مفاصل مانند آرتریت روماتوئید و سایر انواع التهابات مفصل آرنج دچار هستند، توصیه می شود. برای از بین بردن بافت سینوویال، جراح آرنج از روش اتروسکوپی و یا جراحی باز استفاده می کند تا التهاب اطراف مفصل آرنج را درمان کند.
دبریدمان مفصل آرنج
دبریدمان مفصل آرنج اغلب به صورت غیر تهاجمی و یا با روش آتروسکوپی انجام می شود. در این روش تراشه های استخوانی و غضروف های اسیب دیده که در آرتروز هم بسیار مشاهده می شود برداشته و پاکسازی می شوند. آرتروپلاستی استئوکپسولار ترکیبی از دبریدمان و سینووکتومی است. این روش مکررا برای بیماران با التهاب مفصل ارنج استفاده می شود و در طی این روش درمانی استخوان های تغییر شکل داده و تخریب شده تا حدودی به حالت اولیه برگردانده می شوند.
جراحی آرنج تنیس بازان
جراحی آرنج در تنیسور ها به دلیل استفاد بیش از حد از این مفصل و اسیب هایی که مکررا به آن وارد می شود نسبت به سایرین بسیار متداول است. این نوع از جراحی کمتر توسط متخصصین توصیه می شود مگر اینکه شدت درد زندگی روزانه فرد را مختل کند و با گذشت شش الی دوازده ماه از شروع درمان های غیر تهاجمی وضعیت بیمار بهبود نیافته باشد.
این روش درمانی اغلب با بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام می شود. جراح آرنج با ایجاد برش کوچکی در ناحیه آرنج تاندون آسیب دیده را خارج و بافت سالم را ترمیم و به استخوان وصل می کند.
در صورتی که اعصاب آرنج دچار فشردگی شوند و به دنبال خود محدودت حرکتی و درد آرنج را برای بیمار به همراه داشته باشند نیز از روش های جراحی برای درمان بیمار استفاده می شود.
برای درمان گرفتگی اعصاب ناحیه اولنار جراحی در ناحیه اطراف آرنج انجام می شود. جراحان آرنج با استفاده از متد های مختلف این جراحی را انجام می دهند اما متداول ترین روش انتقال عصب از ناحیه خلفی به جلوی آرنج است.
اعصاب را می توان در زیر ماهیچه، درون ماهیچه و روی ماهیه جابجا کرد. در صورت تشخیص متخصص ارتوپد امکان دارد جراحی به صورت بیهوشی کاملا و با یک روز بستری در بیمارستان انجام شود.
جراحی ترمیمی پارگی تاندون آرنج
یکی دیگر از روش های درمانی مفصل آرنج به ویژه در ورزشکاران ترمیم پارگی تاندون دوسر است. این جراحی اغلب دوهفته بعد از آسیب دیدگی انجام می شود زیرا تاخیر بیشتر در ترمیم تاندون می توان به این ناحیه آسیب بیشتری وارد کرده و ترمیم را با سرعت کمتری مواجه کند.
بعد از جراحی ترمیم تاندون آرنج دوره درمان طولانی بوده و نیاز به حضور بیمار در جلسات فیزیوتراپی جهت توانبخشی وجود دارد. در نهایت به این دسته از بیماران توصیه می شود تا چند ماه با توجه به وسعت آسیب از وارد کردن فشار به این ناحیه امتناع کنند.