

درد آرنج اغلب علت بخصوصی نداشته و طی چند روز از بین می رود. این درد ها ناشی از التهاب تاندون اطراف مفصل آرنج است. دردهایی از این دست با مسکن های ساده مانند استامینوفن های غیر کدئینی قابل تسکین بوده و نیاز به مراجعه به پزشک ندارد. لزومی ندارد که دست خود را بدون حرکت نگه دارید زیرا عدم تحرک باعث سفتی عضلات اطراف مفصل آرنج می شود، که این موضوع می تواند علائم را تشدید کند. انجام تمرینات ورزشی ساده می تواند به بهتر شدن هرچه سریعتر درد آرنج کمک کند. اما باید به این نکته توجه کنید که دردهای طولانی مدت آرنج می تواند ناشی از آرتروز باشد.
علت درد آرنج
در بیشتر موارد درد آرنج به دلیل کشیدگی و یا التهاب تاندون و عضلات اطراف آرنج است. در این مورد با استراحت و مراقبت های خانگی بعد از چند روز درد بهبود پیدا می کند.
اما گاهی درد ناشی از یک بیماری است. یکی از این بیماری ها که باعث درد آرنج می شود آرتروز آرنج است.
آرتروز به معنی تورم و التهاب درمفصل آرنج است. که باعث دردناک شدن آن می شود.
سفتی آرنج که یکی دیگر از علل درد در آرنج محسوب می شود می تواند به علت سفتی عضلات، پوشش اطراف مفصل، رباط ها و تاندون های اطراف آرنج نیز اتفاق افتد.
در برخی از آسیب دیدگی ها بافت نرم در ناحیه آرنج می تواند به شکل بافت اسکار در آمده و باعث سفتی در نتیجه درد آرنج شود.
گاهی آرنج در یک موقعیت ثابت قفل می شود، این اتفاق برای مدت خیلی کوتاهی بوده و سریعا برطرف می شود و دلیل آن می تواند ناشی از سستی ماهیچه های اطراف استخوان آرنج باشد. اگر سستی این نواحی برگشت پذیر نباشد نیاز به انجام عمل جراحی خواهد بود.
آرتریت آرنج
انوع مختف آرتریت می توانند درد آرنج را ایجاد کنند. آستئوآرتریت شایع ترین شکل آرتریت است که که به دلیل از بین رفتن لایه محافظ مفصل که غضروف ها را می پوشاند به وجود می اید. این اتفاق گاه بدون علائم و گاه با درد تورم و سفتی همراه است. در افرادی که دار آسیب در ناحیه آرنج شده اند و یا شکستی قبلی دارند این موضوع شایع تر است.
آنواع ارتریت زیر می توانند منجر به درد آرنج شوند:
آرتریت روماتوئید:
یک بیماری خود ایمنی است که در آن درد و تورم در مفاصل ایجاد می شوند و در محل مفاصل باعث گرمی، تورم و حساس به لمس شدن این ناحیه می شوند.
پسوریازیس:
که یک نوع بیماری خودایمنی پوستی است که در آن پوست دارای لکه های قرمز و یا سفید و نقره ای می شود این بیماری در محل مفاصل می تواند باعث درد و تورم شود.
نقرس:
نقرس نیز نوعی آرتروز است که می تواند باعث درد و تورم مفاصل شود. این بیماری که در اثر تجمع کریستالهای اورات در مفاصل ایجاد می شود باعث درد شدید و قرمز و براق شدن پوست نیز می شود.
درد آرنج و زمان مراجعه به متخصص آرنج
بیشتر موارد درد آرنج به خودی خود بهبود می یابند اما در موارد زیر باید به متخصص آرنج مراجعه کرد:
- درد بعد از از 2 هفته علی رغم مصرف داروهای مسکن بهبود پیدا نکند و این در حالی باشد که به ارنج شما آسیبی وارد نشده و عفونتی در کار نباشد.
- زمانی که شما در دست و بازوی خود احساس گزگز، ضعف و بی حسی داشته باشید.
در چه صورتی باید به صورت اورژانسی به بیمارستان مراجعه کنید؟
- درصورتی که شدت دردمانع از حرکت دادن دست شما شود و با علادمی مانند قرمزی و گرمی همراه باشد که نشان دهنده عفونت است.
در صورتی که احساس شکستگی در ناحیه آرنج خود دارید که باید به دنبال یک صدمه و آسیب واضح باشد. نشانه شکستگی آرنج شامل درد و کبودی و تورم در این ناحیه است.
چگونه درد آرنج را مدیریت کنیم؟
در زمانی که دچار درد آرنج هستید از روش های مختلفی مانند استفاده از مسکن ها و یا کمپرس گرم و سرد و چگونگی حرکت دادن دست و انجام برخی تمرینات ورزشی استفاده کنید.
حرکت دادن آرنج
در زمان آغار درد در آرنج به صورت ناگهانی اولین کاری که باید انجام دهید متوقف کردن فعالیتی است که در حال انجام آن هستید.
اسیب های شغلی یکی دیگر از دلایل درد آرنج است. مشاغل فنی و نقاشی از جمله مشاغی است که در آنها درد آرنج بسیار شایع است و صاحبان این مشاغل باید با استفاده تجهیزات مناسب از فرسودگی شغلی و اثرات مخرب آن بر روی مفاصل خود جلوگیری کنند.
جراحی ارنج
نیاز به جراحی آرنج بسیار محدود بوده و افراد با شرایط خاص در مراحلی که درمان های غیر تهاجمی به درد پاسخ ندهند از این روش استفاده می شود. عمل جراحی آرنج اغلب در یک روز انجام شده و فرد بدون نیاز به بستری شدن می تواند ترخیص شود. برخی از عمل های جراحی به دلیل رشد استخوان و یا کوتاه شدن بافت نرم مفصل انجام می شود. در بسیاری از موارد با استفاده از آرتروسکوپی می توان زوائد استخوانی را بدون ایجاد برش های بزرگ برداشت.
در صورتی که آرتروز آرنج زندگی روزمره بیمار را با مشکل مواجه کند تعویض مفصل آرنج گزینه انتخابی خواهد بود که توسط متخصص ارنج توصیه می شود.