

پارگی تاندون عضله دوسر بازو
صدمه تاندون بیسپس به آسیب و پارگی بافت همبند گفته می شود که عضله دوسر بازوی فوقانی را به استخوان پروگزیمال یا دیستال متصل می کند. آسیب به ناحیه فوقانی استخوان بازو یا همان پروگزیمال بیشتر از ناحیه آرنج(دیستال) رخ می دهد. این اتفاق اغلب به دلیل استفاده بیش از حد به شکل مزمن و یا صدمه حاد ناشی از حادثه و ضربه مستقیم و یا افتادن روی بازو و کشیدگی این ناحیه رخ می دهد.
آسیب دیدگی ناحیه دوسر بازو اغلب علائمی مانند درد، تورم و ضعف به همراه دارد. در افرادیکه پارگی کامل تاندون دوسر بازو رخ می دهد به دلیل جدا شدن عضله بازو و جمع شدن آن در ناحیه فوقانی بازو حالت برآمدگی در فاصله بیم آرنج تا سرشانه ایجاد می شود که با آن تغییر شکل پاپی گفته می شود.
درمان پارگی تاندون عضله دوسر بازو:
درمان آسیب هایی که به تاندون دو سر بازو وارد شده است به میزان جراحت و آسیب دیدگی بستگی دارد. بعضی از انها با استراحت و فیزیوتراپی درمان می شوند و برخی نیاز به جراحی و توانبخشی دارند.
علائم و نشانه های پارگی تاندون عضله دوسر بازو
تاندون ناحیه دیستال فقط به یک نقطه از استخوان در ناحیه آرنج (رادیوس) متصل است اما تاندون عضله دوسربازو در ناحیه پروگزیمال به دو ناحیه لابروم و ترقوه متصل است. از اینرو تاندون دوسر بازو به نام های تاندون بلند و کوتاه نام برده می شود.
اغلب صدماتی که به تاندون عضله دوسر بازو وارد می شود مربوط به تاندون بلند است. پارگی تاندون کوتاه محدودیت های کمتری را برای بیمار به همراه درد.
پارگی تاندون عضله دوسر بازو اغلب با پارگی روتاتور کاف همراه است.
اگر پارگی تاندون در ناحیه آرنج رخ دهد اغب عملکرد فرد را مختل کرده و نیاز به جراحی خواهد بود.
علائم پارگی تاندون در عضله دوسر بازو در ناحیه فوقانی با درد در امتداد جلوی شانه مشخص می شود.
اگر پارگی ناشی از حادثه و ضربه مستقیم باشد فرد دقیقا پاره شدن تاندون را حس خواهد کرد.
سایر علائم و نشانه های پارگی تاندون عضله دوسر بازو
- تورم شانه
- کبودی
- تضعیف عملکرد شانه
- افزایش درد در زمان حرکت شانه
پارگی تاندون عضله دو سربازو می تواند ناشی از استفاده بیش از حد از این عضله در طول روز و یا در طی فعالیت های ورزشی حرفه ای باشد که به دلیل فشار بر روی بافت ها ایجاد می شود. گاها با بلند کردن اجسام سنگین نیز این اتفاق رخ می دهد.
در بعضی از شرایط پارگی عضله دوسر بازو به شکل پارگی بسیار کم ایجاد می شود و علائمی مانند سوزش و التهاب به همراه دارد که از ان با عنوان تاندونیت نام برده می شود.
تاندونیت در ورزش هایی مانند بیس بال، شنا و تنیس شایع تر است.
در صورتی که تاندونیت درمان نشود به مرور منجر به پارگی کامل تاندون خواهد شد.
عوامل خطر پارگی تاندون عضله دوسر بازو
با افزایش سن به دلیل تغییرات دژنراتیو که در عضلات و تاندون ها رخ می دهد احتمال پارگی تاندون بیش از سایر سنین است. افراد مسن بیشتر در معرص تاندونیت و یا سایر اسیب های تاندون شانه هستند.
درمان پارگی تاندون عضله دوسر بازو
درمان پارگی تاندون به میزان آسیب، محدد ایجاد شده و عمکرد از دست رفته بستگی دارد.
روش های غیر جراحی درمان پارگی تاندون عضله دوسر بازو
درصورتی که از درد شانه و اسیب های احتمالی وارد شده بر آن رنج می برید در مراحل ابتدایی به ویژه در پارگی کامل تاندون رخ نداده باشد پزشک روش های زیر را برای درمان و تسکین درد شما توصیه خواهد کرد.
- استفاده روزانه از کمپرس یخ بر رو موضع آسیب دیده
- برای تسکین درد از داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند استامینوفن و ناپروکسن تجویز کنند.
- به شانه آسیب دیده استراحت بدهید.
- از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید.
- از فیزیوتراپی برای ایجاد تحریک الکتریکی عصبی عضله آسیب دبده استفاده کنید تا قدرت و انتعطاف پذیری از دست رفته را جبران کنید.
- در موارد شدید التهاب از تزریق کورتیزون استفاده کنید.
درمان جراحی پارگی تاندون عضله دوسر بازو
در صورتی که آسیب وارد شده پس از 3 ماه بهبود نیابد متخصص شانه و آرنج به شما درمان به روش جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. اگر پارگی گسترده نباشد از روش آرتروسکوپی استفاده می شود.
برای شناسایی آسیب و درمان پارگی تاندون عضه دوسر بازو می توانید با ماتماس حاصل کنید.